Brevkasse: Må man bruge det traditionelle danske tegn for 'Hamburg'?

Close

Må man godt bruge det traditionelle tegn for 'Hamburg'? Tegnet betyder jo også ’luder’ på dansk tegnsprog!

Kort svar

Der er ikke nogen der kan forbyde det traditionelle danske tegn HAMBORG~1. Man skal dog være opmærksom på at det kan være stødende for nogle at man bruger det traditionelle tegn. Hvis man vil undgå at fornærme eller såre nogen, kan man vælge at bruge det alternative tegn HAMBORG~2.

HAMBORG~1 – det traditionelle danske tegn

Traditionelt har man på dansk tegnsprog brugt tegnet for 'luder' for byen Hamborg. Det skyldes nok at der gennem tiderne har været et ret livligt prostitutionsmiljø i byen. Folk der ikke taler dansk tegnsprog, vil næppe opfatte tegnet som fornærmende, de færreste vil jo kende til det danske tegn for 'luder'. Hvis man vil undgå de negative associationer, kan man vælge at bruge det tyske tegn for byen, nemlig HAMBORG~2.

Blandt medlemmerne af vores referencegruppe lader det til at det traditionelle danske tegn HAMBORG~1 er på retur; flere af medlemmerne bruger det tyske tegn for byen.

Skrevet af Anne Kjærgaard og Janne Boye Niemelä i 2017

#By- og landetegn #Variation

Relaterede

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
BurgerClose
Ordbog
Close
Close
Search