Opslagsværker og andre resurser om dansk tegnsprog

På denne oversigt kan man finde links til opslagsværker og andre resurser som har med dansk tegnsprog at gøre.

Bemærk at vi IKKE er ansvarlige for de informationer og oplysninger der findes på de enkelte sider.

Opslagsværker

  • Wign. Wign er en sammentrækning af 'wiki' og 'sign'. Wign er en social tegnsprogsencyklopædi. Formålet med siden er at alle kan bidrage og dele tegn med hinanden.
  • TegnApp. TegnApp er en applikation der giver brugeren mulighed for at slå tegn op og se dem både på video og som billede.
    Download TegnApp i App Store eller i Google Play.

Andre resurser

  • TegnTube. Tegntube er en hjemmeside om nordiske tegnsprog, med særligt fokus på nordiske unges brug af tegnsprog. På siden kan du samtidig blive klogere på dansk tegnsprog og de andre nordiske tegnsprog og lære en række basale tegn. 
  • StreetSigners. StreetSigners er en hjemmeside med en masse små videoer med tegn der er knyttet til forskellige emner.
  • Kampagnen #favorittegn. Danske Døves Landsforbund stod i foråret 2016 for kampagnen #favorittegn, som var en hyldest til dansk tegnsprog. Kampagnen endte med en video på Facebook hvor Danske Døves Landsforbund havde samlet favorittegnene som var blevet delt af danske tegnsprogstalende. Se Danske Døves Landsforbunds video med favorittegnene.
  • Dansk tegnsprog - et sprog i Danmark. Brochuren er udgivet af Dansk Tegnsprogsråd og Afdeling for Dansk Tegnsprog under Dansk Sprognævn.
  • Tegnsprog er et fuldgyldigt sprog. Her kan du læse hvorfor dansk tegnsprog er et selvstændigt sprog. Artiklen er skrevet af Jette Hedegaard-Kristoffersen og er udkommet i Modersmåls-Selskabets årbog fra 2007.
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
BurgerClose
Ordbog
Close
Close
Search