Brevkasse: Må man bruge det traditionelle danske tegn for 'Polen'?

Close

Må man godt bruge det traditionelle danske tegn for 'Polen' selvom det betyder ’bøsse’ på polsk tegnsprog?

Kort svar

Der er ikke nogen der kan forbyde det traditionelle danske tegn POLEN~1. Man skal dog være opmærksom på at det kan være stødende for nogle at man bruger det traditionelle tegn. Hvis man vil undgå at fornærme eller såre nogen, kan man vælge at bruge det alternative tegn POLEN~2.

POLEN~1 – debat om det traditionelle danske tegn

Det traditionelle danske tegn POLEN~1 betyder tilfældigvis ’bøsse’ på polsk tegnsprog. Derfor er der mange – bl.a. polakker der bor her i Danmark – der ikke bryder sig om det traditionelle danske tegn. En del talere af dansk tegnsprog vælger at løse problemet ved at bruge det polske tegn for 'Polen', nemlig POLEN~2. På den måde undgår man at såre eller fornærme nogen.

POLEN~1 – brug af det traditionelle danske tegn

Afdeling for Dansk Tegnsprog har etableret en referencegruppe som vi fx kan diskutere brugen af forskellige tegn med. Vi har spurgt referencegruppen om de bruger det traditionelle danske tegn POLEN~1. Nogle medlemmer af referencegruppen bruger ikke det traditionelle danske tegn fordi de er opmærksomme på at det kan virke stødende. I stedet bruger de det polske tegn for 'Polen', nemlig POLEN~2.

Skrevet af Anne Kjærgaard og Janne Boye Niemelä i 2017

#By- og landetegn #Variation

Relaterede

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
BurgerClose
Ordbog
Close
Close
Search