Brevkasse: Er det ok at bruge tegnet LADE-SOM-OM? Ser det ikke lidt perverst ud?

Close

Spørgsmål
Er det ok at bruge tegnet LADE-SOM-OM? Jeg synes LADE-SOM-OM virker lidt perverst fordi det ligner et meget almindeligt tegn for blowjob der, så vidt jeg ved, bruges i mange lande – både blandt hørende og døve.

Svar
Du kan roligt bruge tegnet LADE-SOM-OM, også i mere formelle sammenhænge som Tegnbiblen. Tegnet er meget almindeligt i dansk tegnsprog, og det ville være underligt og meget uhensigtsmæssigt at holde op med at bruge et helt almindeligt og nyttigt tegn.

Vi tror ikke at talere af dansk tegnsprog får seksuelle associationer når de bruger tegnet. Vi mener heller ikke at det er sandsynligt at hørende skulle få seksuelle associationer når de ser tegnene brugt. Faktisk tror vi at det er meget få hørende der ikke kender noget til dansk tegnsprog (og det er jo de fleste hørende), der overhovedet vil kunne nå at opfange at tungen eller luft presses ud i den ene kind (som man gør i tegnet LADE-SOM-OM).

Skrevet af Anne Kjærgaard og Janne Boye Niemelä i 2019.

#Tegns betydning

Relaterede

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
BurgerClose
Ordbog
Close
Close
Search